Tuesday, March 15, 2016

Får ikke sove av frykt for norske myndigheter

Vi demonstrer mot å bli sendt i døden, sier Workeye Negash.
Workeye Negash frykter at norske myndigheter skal få viljen sin.
Workeye Negash frykter at norske myndigheter skal få viljen sin. (Foto: )
DEL
Tirsdag ettermiddag møtte 40 etiopiere opp ved Den blå steinen for å demonstrere mot norske myndigheters forsøk på å sende dem tilbake til hjemlandet.
– Jeg vil tilbake om det er trygt, men det er på ingen måte slik nå, sier Workeye Negash til BA.

Har ventet på opphold siden 2008

Workeye Negash holdt appell tirsdag ettermiddag.
Workeye Negash holdt appell tirsdag ettermiddag. (Foto:)
Hun holdt appell for å få bergenserne til å sta sammen med etiopierne i deres kamp for å få bli landet.
– Det er veldig belastende. Jeg får ikke sove om natten når jeg tenker på muligheten til å bli sendt tilbake, sier Negash.

Hun har ikke kontakt med familien i hjemlandet, fordi hun ikke vil utsette dem for fare. På tirsdag møtte hun opp med norsk flagg.
F.v: Leder i Forening for etiopiske asylsøkere i Norge, Elias Leme; demonstrasjonsleder Dawit Eyayu; Bruk Gotaneh Turunah.
F.v: Leder i Forening for etiopiske asylsøkere i Norge, Elias Leme; demonstrasjonsleder Dawit Eyayu; Bruk Gotaneh Turunah. (Foto: )
– Det er fordi jeg bor i Norge og respekterer norske verdier, selv om jeg må bo på mottak, sier demonstranten, som har ventet på permanent opphold siden 2008.

Demonstrerer for dem som ikke kan

Demonstrasjonen gikk fredelig for seg, og ble avsluttet med tog til rådhuset, hvor en appell ble overlevert til ordføreren. Der ber de norske myndigheter om å droppe sin beslutning om å tvangsreturnere etiopiske asylsøkere av humanitære og politiske årsaker.
– Utlendingsnemden vil ikke tro på oss. Derfor bruker vi ytringsfriheten vi ikke har i Etiopia til å forsøke å få med oss det norske folk. Vi demonstrer på vegne av oss selv, og på vegne av dem som ikke kan gjøre det hjemme, sier demonstrasjonsleder Dawit Eyayu.

Artikkeltags

No comments:

Post a Comment